BAK TIPS

Du behöver:
200g smör
3dl socker
2ägg
1dl ögonkakao
2dl v.mjöl
4tsk vaniljsocker
1tsk bakpulver
Gör såhär:
* Smält smöret, ta av från värmen låt svalna lite, rör ner sedan socker och ägg och blanda noga.
* Blanda kakao,mjöl,vaniljsocker & bakpulver i en skål. Rör ner smörblandningen. Blanda.
* Häll smeten i en bröad och smord form, grädda i mitten av ugnen 15-20min.
Glasyr:
2dl vispgrädde
2dl socker
2msk sirap
100g mörk blockchocklad
100g smör
Gör såhär:
* Blanda grädde,socker,sirap & blockchocklad i en kastrull. Låt koka ihop tills chockladen smält. Tag av från värmen.
* Vispa ner de kalla smöret. Bred glasyren över kakan och strö över flagad mandel. Låt kallna i kylen innan du skär upp i rutor.
Den är jättegod, dock använde jag inte mig av mandel men resultatet blev lyckat ändå,dock kanske lite för sött men det är väl bara minska på socker så blir det inte lika sött ! Lycka till :)
Kommentarer
Trackback