LILLEBRORS TÅRTA 2

Då min kusins fru är gluten gjorde jag en tårta bara för henne, självklart åt andra också.



Tårtbotten, ugn 200grader, sänk sedan till 160:
8 ägg
200g socker
200g malda valnötter

Gör såhär:
1. Skilj på äggulan och äggvitan (spara äggvitan i annan bunke). Vispa äggulan med socker poröst.
2. Vispa äggvitan (rena redskap,väldigt viktigt) hårt, så de blir som maräng.
3. Tillsätt malda valnötter och vänd ner den hårt vispade äggvitan i äggblandningen. Blanda.
4. Häll i en smord rund form med avtagbar botten. Sänk ugnen till 160grader och låt vara i mitten av ugnen ca 40min,kolla till den lite då och då. Låt kallna innan man skär upp i två delar.

Fyllning +  glasyr:
2 påsar slag kreme chocklad +  vispas med 2.5dl mjölk
3 msk plommon sylt

Garnityr:
Färska jordgubbar
Kiwi
Citronmeliss

Gör såhär:
1. När tårtbotten kallnat och du skärt i två delar, på första delen smörjer du ut plommonsylten, över det drar du på slag kreme chocklad. Sedan på med andra tårtbotten.
2. Resten av chockladen som är över drar du över som glasyr.
3. Garnera med skivade jorgubbar ,skivad kiwi på sidan och citronmeliss.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0